De Cruciale Rol van de Perilex Kookgroep: 

Voordat we de installatie ervan bespreken, is het belangrijk om te begrijpen wat een Perilex kookgroep precies is. Een Perilex kookgroep is een speciale stroomgroep die wordt gebruikt voor het voeden van elektrische kookapparatuur zoals kookplaten en ovens met een hoog vermogen. Het bestaat uit een speciale aansluiting en een daarbij behorende kabel, ontworpen om de grote stroomsterkte die deze apparaten vereisen, veilig te kunnen leveren.

Waarom is Professionele Installatie Belangrijk?

 • Veiligheid boven alles: Een van de belangrijkste redenen om een Perilex kookgroep professioneel te laten installeren, is veiligheid. De hoge stroomsterkte die door deze groepen loopt, kan ernstige risico's met zich meebrengen als deze niet correct zijn aangesloten. Professionele installateurs hebben de expertise en ervaring om ervoor te zorgen dat de installatie volgens alle veiligheidsvoorschriften en normen wordt uitgevoerd, waardoor het risico op elektrische problemen en brandgevaar tot een minimum wordt beperkt.
 • Optimale prestaties: Een correct geïnstalleerde Perilex kookgroep zorgt niet alleen voor veiligheid, maar ook voor optimale prestaties van je kookapparatuur. Een goede installatie zorgt voor een stabiele stroomvoorziening, wat resulteert in een efficiëntere werking van je kookplaten en oven. Dit kan niet alleen energie besparen, maar ook de levensduur van je apparaten verlengen.
 • Voorkomen van schade aan apparatuur: Onjuiste installatie van een Perilex kookgroep kan leiden tot schade aan je kostbare kookapparatuur. Te veel stroom of onstabiele stroomvoorziening kan de elektronica van je apparaten beschadigen en leiden tot dure reparaties of vervangingen. Door te kiezen voor professionele installatie vermijd je deze potentiële problemen en bescherm je je investering in hoogwaardige keukenapparatuur.

Laat het over aan de Experts

 • Beoordeling van de Huidige Elektrische Installatie: Voordat je een kookgroep met Perilex-aansluiting installeert, is het belangrijk om de huidige staat van je elektrische systeem te beoordelen. Een ervaren elektricien kan controleren of je groepenkast voldoende capaciteit heeft en of er aanpassingen nodig zijn om de installatie veilig en conform de voorschriften uit te voeren.
 • Bepaling van de Locatie: Kies de optimale locatie voor de kookgroep, rekening houdend met de plaatsing van je kookapparatuur en de beschikbaarheid van voldoende stroomvoorziening.
 • Bekabeling en Aansluiting: Het installeren van een kookgroep omvat het leggen van nieuwe bedrading vanaf de groepenkast naar de gewenste locatie van de kookplaat. De Perilex-aansluiting wordt vervolgens correct aangesloten om een veilige en stabiele stroomvoorziening te garanderen.
 • Testen: Na de installatie worden de kookgroep en de Perilex-aansluiting grondig getest om ervoor te zorgen dat ze veilig en correct functioneren. Een certificering kan worden verstrekt om aan te tonen dat de installatie voldoet aan de geldende normen en voorschriften.

  CONTACTFORMULIER

  MEER INFORMATIE OF EEN OFFERTE NODIG ?

  Ons team staat klaar om u te woord te staan.